Nieuw onderzoek legt uit waarom trainingherstel niet voor iedereen geschikt is

Ik ben het type sporter dat mijn trainingen plant volgens mijn schema of wanneer mijn favoriete trainer die week les geeft. Maar nieuw onderzoek suggereert dat het plannen van uw trainingen rond uw herstelstatus een slimmere zet kan zijn. Dus wat betekent dat?
Volgens een van de auteurs van het onderzoek, Olli-Pekka Nuuttila, wijzen de bevindingen op het feit dat er geen universele standaard is als het gaat om duurtraining en herstel. “We wilden meerdere variabelen gebruiken in de herstelmonitoring, om een ​​holistisch beeld te krijgen van de huidige staat van herstel”, zegt hij. De studie, die werd gefinancierd door het draagbare fitnessmerk Polar, laat zien dat herstel niet zwart-wit is: je moet meerdere factoren (gegevens en andere) in overweging nemen om echt te meten hoe goed je lichaam na het sporten is hersteld.

De studie gebruikte verschillende markers om herstel te meten, waaronder waargenomen vermoeidheid en spierpijn, evenals hartslagvariabiliteit (HRV), aangezien “er redelijk goed bewijs is dat het gebruik van HRV bij het monitoren van stress (fysiek en mentaal) ondersteunt” merkt Nuutila op.

“De derde factor die we gebruikten was de HR-RS-index, die in feite het verschil meet tussen de werkelijke en hypothetische snelheid bij een bepaalde hartslag (HR)”, zegt hij. “Dus als je sneller kunt rennen bij een bepaalde HR, neemt de HR-RS toe en vice versa. Deze marker werd gebruikt omdat we ook een indicator wilden hebben om veranderingen in de werkelijke (hardloop)prestaties te volgen.”

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *